Eerste elftal seizoen 2018-2019

De eerste ploeg traint op dinsdag en donderdag van 19:30 uur tot 21:15 uur.

Trainer : Nico Van de Geuchte      nico

Keepertrainer : Geert Paermentier  geert

Afgevaardigde : Bernard Vandevelde  bernard

eerste ploeg

Hoofdsponsors

LOGO Christiaens nv2012sparrenhofn

Co-sponsors

flandrianWillems VerselderDeBontEnVerzekeringen

Wedstrijden  4e A    2018 – 2019

eindklassement 1eploeg

 

2/sep 15u00 zon VV 9000 Gent Balgerhoeke 6 – 1
9/sep 15u00 zon Balgerhoeke Oostakker 1 – 5
16/sep 15u00 zon Kaprijke-Bentille Balgerhoeke 1 – 0
23/sep 15u00 zon Balgerhoeke Vinkt B 3 – 0
30/sep 15u00 zon VS Destelbergen Balgerhoeke 2 – 1
7/okt 15u00 zon Balgerhoeke Muide B 4 – 5
14/okt bye
21/okt 15u00 zon Balgerhoeke Zaffelare B 1 – 0
27/okt 19u00 zat De Pinte Balgerhoeke 2 – 0 
4/nov 14u30 zon Balgerhoeke Middelburg 4 – 3
11/nov 14u30 zon Jago St Amandsb Balgerhoeke 3 – 2
18/nov 14u30 zon Balgerhoeke Avrasya Gent 4 – 2
25/nov 14u30 zon Knesselare Balgerhoeke 1 – 0
2/dec 14u30 zon Balgerhoeke Lotenhulle 0 – 2
8/dec 19u30 zat Ooidonck Leerne Balgerhoeke 3 – 3
16/dec 14u30 zon Balgerhoeke VV 9000 Gent 2 – 2
5/jan 20u00 zat Oostakker Balgerhoeke 3 – 0
13/jan 14u30 zon Balgerhoeke Kaprijke-Bentille 1 – 1
19/jan 20u00 zat Vinkt B Balgerhoeke 2 – 3
27/jan 15u00 zon Balgerhoeke VS Destelbergen 1 – 1
2/feb 19u00 zat Muide B Balgerhoeke 4 – 4
10/feb 15u00 zon bye
16/feb 19u00 zat Zaffelare B Balgerhoeke 3 – 0 
24/feb 15u00 zon Balgerhoeke De Pinte 0 – 4
3/mrt vrije speeldag voor inhaalmatchen
10/mrt 15u00 zon Middelburg Balgerhoeke UITGEST
17/mrt 15u00 zon Balgerhoeke Jago St Amandsb 3 – 0
24/mrt 15u00 zon Avrasya Gent Balgerhoeke 3 – 2
31/mrt 15u00 zon Balgerhoeke Knesselare 2 – 2
3/apr 18u30 woe Middelburg Balgerhoeke 0 – 2
7/apr 15u00 zon Lotenhulle Balgerhoeke 3 – 1
14/apr 15u00 zon Balgerhoeke Ooidonck Leerne 1 – 3

Wedstrijdverslagen (worden gemaakt door Leon of Johan)

KFCE – OOIDONCK LEERNE : 1 – 3

geen verslag beschikbaar. Noteer dat invaller Lennert bij een 0-3 achterstand, het eerreddende doelpunt scoorde.

LOTENHULLE – KFCE : 3 – 1

Excelsior heeft de goede lijn van de voorbije matchen niet kunnen aanhouden, het verloor op het veld van Lotenhulle na een zoutloze wedstrijd met 3-1.

Geel-zwart begon niet scherp aan de wedstrijd. Er was onvoldoende duelkracht en het ontbrak vele spelers aan de nodige frisheid en inspiratie.Niet dat de thuisploeg indrukwekkend speelde maar ze konden al snel de score openen. Bij een heel zwak schotje verkeek Gianni zich volledig en de bal rolde traag in de hoek van het doel : 1-0 na 13 minuten, een doelpunt in geschenkverpakking. Excelsior kon direct tegenprikken maar Jeffrey talmde te lang om te trappen waardoor de kans weg was. Excelsior bleef verder ongeïnspireerd spelen. Op het half uur kon een thuisspeler vanop eigen helft vertrekken zonder veel tegenstand en de bal onhoudbaar in de winkelhaak trappen : 2-0.Excelsior probeerde iets terug te doen maar verder dan een voorzet van Ahmed waar Ignace net niet bij kon kwamen ze niet. Zo werd de rust bereikt na een zwakke 1e helft van Excelsior met een 2-0 stand.

De 2e helft was voor Excelsior minder zwak maar in de 59e minuut kreeg de thuisploeg opnieuw een geschenk, bij een verre trap was Gianni opnieuw onvoldoende alert en verdween de bal in doel : 3-0, en wedstrijd afgelopen. Excelsior probeerde nog wel om iets terug te doen. In de 70e minuut kon Jeroen de bal na een hoekschop mooi binnenkoppen : 3-1.Enkele minuten voor affluiten werd Maxime onderuit gelopen in het strafschopgebied en kreeg Excelsior een strafschop. Thibault trapte de bal te zacht binnen het bereik van de doelman… Zo werd de wedstrijd afgefloten met een 3-1 eindstand.

AKKERS MIDDELBURG – KFCE :  0 – 2   (inhaalmatch 10/3)

Excelsior heeft de wegens de storm uitgestelde wedstrijd op Akkers Middelburg verdiend gewonnen : het werd 0-2.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd maar meer dan een paar hoekschoppen leverde dat niet op. Excelsior reageerde echter direct maar bij de voorzet van Ahmed was niemand goed gevolgd om te besluiten. Akkers probeerde te dreigen via lange ballen en aanvallende duelkracht. De Excelsior-verdedigers kweten zich van hun taak zodat echte kansen uitbleven. Op het kwartier kon Excelsior een snelle aanval opzetten via Seppe en Thibault, diens voorzet werd door Ignace in 1 tijd in doel getrapt : 0-1. Excelsior bleef goed georganiseerd voetballen en kon de thuisploeg vrij makkelijk van het doel weghouden. Net voor de rust was er toch een kans voor de thuisploeg maar de kopbal na een hoekschop werd door Gianni vakkundig gered. Zo werd de rust met een 0-1 stand bereikt.

Ook de 2e helft begon de thuisploeg heel fel, zonder echter kansen te creëren. Excelsior nam echter snel terug de bovenhand en kon ook enkele goede kansen bijeen voetballen. De afwerking bleef echter (zoals zo vaak) moeilijk. Bij een doorbraak bleef Seppe onvoldoende kalm bij de afwerking en Jeffrey had te veel tijd om na te denken als hij alleen voor doel kwam waardoor de thuisdoelman nog kon redden. In de 67e minuut was het dan toch opnieuw raak voor Excelsior: de voorzet van Thibault werd door Seppe binnengetikt : 0-2. De thuisploeg probeerde te dreigen maar hun stereotype lange ballen werden makkelijk door de secuur spelende Excelsior defensie onschadelijk gemaakt. Naar het einde van de wedstrijd waren de beste kansen nog voor Excelsior, de net ingevallen Matthias knalde een afvallend bal net naast en net voor affluiten kon Jeffrey opnieuw alleen op doel afgaan, maar opnieuw kwam de thuisdoelman gepast tussen. Zo werd de eindstand 0-2, een verdiende en deugddoende overwinning.

KFCE – KNESSELARE : 2 – 2

Excelsior heeft tegen Knesselare, na een verdienstelijke wedstrijd, een puntje gehaald, maar er zat misschien wel meer in, het werd 2-2.

Beide ploegen waren in de aanvangsfase aan elkaar gewaagd. De 1e kans was voor de bezoekers : een vrije trap werd door Gianni afgeweerd in de voeten van een Knesselare-speler en die kon makkelijk binnen trappen, doch de goal werd terecht afgekeurd omwille van positiebuitenspel. Excelsior reageerde via een goed doorzetten van Jeffrey, maar door te kiezen tussen een schot en een voorzet was de kans weg. In de 27e minuut kwam Excelsior op voorsprong : een goede aanval op rechts via Ahmed en Maxim werd door Thibault afgerond : 1-0. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd zonder echt grote kansen te creëren. Bij een hoekschop kon Matthijs de bal mooi binnenkoppen : 2-0 in de 37e minuut. Knesselare probeerde het tempo te verhogen naar het einde van de 1e helft toe. Net voor de rust werd een vrije trap zeer snel genomen en de Excelsior-verdedigers waren hierdoor verrast, de Knesselare-spits kon makkelijk binnenkoppen : 2-1, tevens de ruststand.

In het begin van de 2e helft probeerde Knesselare op het tempo van het einde van de 1e helft verder te gaan, in de 58e minuut konden ze de gelijkmaker binnenprikken : 2-2.  Excelsior probeerde om de wedstrijd opnieuw in handen te nemen. Er werden ook enkele kansen bijeen gevoetbald maar de nodige dosis geluk ontbrak bij de afwerking. Een kopbal van Ahmed ging net voorlangs, Jeroen besloot in de korte hoek op de keeper. Aan de overzijde moest Gianni alert blijven om de uitbraken van Knesselare onschadelijk te maken.  Er werd niet meer gescoord en dus werd de eindstand 2-2. Met een ietsje meer geluk was een overwinning voor Excelsior misschien wel mogelijk geweest.

AVRASYA GENT – KFCE : 3 – 2

Excelsior heeft op het veld van Avrasya geen punten kunnen halen, het verloor onverdiend met 3-2.
Excelsior begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een voorsprong. Maxim trapte de bal buiten het bereik van de doelman in de hoek : 0-1 na 3 minuten.
Excelsior probeerde de voorsprong te vergroten en domineerde verder.
Er kwamen ook enkele kansen maar alweer was de afwerking onvoldoende om te scoren. Thibault knalde een goede voorzet van dichtbij over, Jeroen besloot vanuit een scherpe hoek naast en Lode werd door de doelman van een doelpunt gehouden.
Avrasya kon daar heel weinig tegenover zetten en voetbalde aan een traag tempo.
Naarmate de 1e helft vorderde zakte ook bij Excelsior het tempo en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd.
Op het half uur werd een goede voorzet door de thuisspits mooi in de hoek gekopt : 1-1.
Excelsior was door deze gelijkmaker toch wat aangeslagen en kon nog slechts enkele kleine kansjes bijeen voetballen, een ver schot van Ignace ging ruim naast en een kopbal van Seppe was te zwak.
Zo werd de rust met 1-1 bereikt.
In de 2e helft besloten de Avrasya-spelers om hun gevreesde tactiek uit te spelen. Al te vaak werden geniepige maar ook duidelijke fouten gemaakt. Ze werden daarbij gesteund door de scheidsrechter die al te veel liet begaan en blijkbaar schrik had om de thuisspelers voldoende streng te bestraffen, er konden zeker enkele rode kaarten gegeven worden… Excelsior kwam zo nog amper aan voetballen toe.
In de 65e minuut kon Gianni een kopbal op de lijn redden maar de scheidsrechter besliste dat de bal over de lijn was en schonk Avrasya een doelpunt : 2-1.
Avrasya deed er daarna ook alles aan om het spel te vertragen en bleef de fouten opstapelen.
In de 75e minuut kon de thuisploeg een 3e doelpunt scoren. In een geharrewar voor doel werd de bal van dichtbij binnengeknald : 3-1.
Excelsior bleef proberen maar te veel passes kwamen onvoldoende goed aan.
In de voorlaatste minuut kon Ahmed de bal nog binnentikken 3 –2.
Deze aansluitingstreffer kwam echter te laat voor puntengewin.
Excelsior verloor onverdiend tegen een intimiderende thuisploeg die geholpen werd door de scheidsrechter

KFCE – JAGO ST AMANDSBERG : 3 – 0

Bestaat er een gemakkelijker klus voor een elftal dan thuis te spelen tegen de hekkensluiter? En toch bleek dit voor onze ploeg aanvankelijk moeilijker dan gedacht. Na het einde van de eerste helft was de stand nog steeds 0-0. Dit ondanks een voortdurend overwicht en een wedstrijd bijna uitsluitend gespeeld op de helft van Jago. Onze ploeg combineerde goed maar eens in de buurt van de grote rechthoek leek alle inspiratie zoek en ook de schoten op doel misten meestal de goede richting. Het eerste gevaar kwam van Jeffrey maar de doelman liet zich niet verrassen. In de 30ste minuut kon de doelman met een voetveeg de bal van de lijn keren. In de 40ste minuut trof Kenneth de paal en net vóór het rustsignaal  kon de doelman in twee tijden de nul op het bord houden.

Het spelbeeld was na de rust onveranderd maar in de 55ste minuut kon Thibault na een laterale pass van Jeffrey scoren en zo de ban breken: 1-0. Even later werd Thibault met een knappe doorsteekpass van Seppe voor doel gebracht en zo tekende Thibault voor zijn tweede treffer: 2-0. Bijna scoorde Thibault een hattrick maar zijn lob kon de doelman onderscheppen. In de 74ste minuut mikte Ignace vanuit een goede schietpositie naast en in de 80ste minuut schoot Tim onbesuisd over. Tenslotte legde Ahmed met een mooie lob de eindcijfers vast. Uiteraard ondanks een moeilijke eerst helft een ruim verdiende zege.

AKKERS MIDDELBURG – KFCE :

afgelast door het winterweer. Wordt gespeeld op WOENSDAG  3 APRIL OM 18u30

KFCE – DE PINTE : 0 – 4

Excelsior heeft zijn thuiswedstrijd tegen JV De Pinte kansloos verloren met 0-4.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd en konden vooral dreigen via verre inworpen en enkele hoekschoppen. Groot doelgevaar was er aanvankelijk evenwel niet.Excelsior kon daar weinig tegenover zetten. Opnieuw waren er mislukte balcontroles en verkeerde passes dan omgekeerd. De Excelsior-spelers speelden als het ware met de schrik op het lijf en durfden niet meer voetballen…Excelsior herstelde in het verloop van de 1e helft een beetje maar kon voor geen gevaar zorgen.Kort voor de rust werd de bal onnodig op het middenveld verloren en kon De Pinte uitbreken op rechts en de bal binnenknallen : 0-1 in de 41e minuut, tevens de ruststand.

De 1e kans in de 2e helft was voor Excelsior : de vrije trap van Kenneth werd door de doelman nog net gered.Al snel namen de bezoekers weer de bovenhand. Via enkele snelle aanvallen waren ze gevaarlijk. De 0-2 werd hard en mooi binnengekopt na een aanval op rechts, de 0-3 in de 60e minuut kon makkelijk naast Joeri binnengeschoven worden.Excelsior bleef slordig spelen.In de 82e minuut deden de bezoekers hun naam (JV = Jong en Vlug) alle eer aan doen door via een snelle tegenaanval de 0-4 te scoren. Dit werd tevens de eindstand.

De Excelsior-spelers hebben nood aan zelfvertrouwen en moeten durven voetballen, ze hebben in het verleden al meermaals bewezen dat ze dat kunnen!!

ZAFFELARE – KFCE : 3 – 0

Excelsior heeft op het veld van Zaffelare B kansloos met 3-0 verloren.

De thuisploeg startte zeer gedreven en kon op hun kunstgrasveld met snelle combinaties reeds van bij de aanvang van de wedstrijd voor dreiging zorgen. In de eerste 10 minuten werd 2x de paal geraakt en werden meerdere hoekschoppen afgedwongen. Excelsior kon hier weinig tegenover stellen. In de 16e minuut kon Zaffelare een 1e keer scoren, de thuisspits kon zonder veel tegenstand vanuit de draai op doel trappen en de bal verdween in de hoek in doel :1-0. Zaffelare bleef verder drukken en gevaarlijk zijn. In de 26e minuut konden ze de score verdubbelen : 2-0. Het laatste kwartier van de 1e helft kon Excelsior het evenwicht een beetje herstellen. Een 1e bijna kans was er voor Jeffrey maar hij kwam net te laat om te kunnen afdrukken. In de 41e minuut kon Excelsior een 1e bal tussen de palen krijgen, de vrije trap van Thibault werd door de doelman gered. Zo werd gerust met een 2-0 stand.

De 2e helft bleef de thuisploeg gevaarlijk en dat resulteerde algauw in een 3e doelpunt na onzorgvuldig uitverdedigen bij Excelsior : 3-0 in de 51e minuut.  Excelsior probeerde de bakens te verzetten maar ondanks veel inzet was er te weinig nauwkeurigheid in het spel, balcontroles en goede passes bleven moeilijk. Slechts sporadisch kon Excelsior een goede aanval opzetten. De thuisploeg bleef gevaarlijke aanvallen opzetten en meerder keren moest Joeri goed tussenbeide komen om een grotere achterstand voor Excelsior te voorkomen. Typerend voor de wedstrijd was dat slechts een kwartier voor tijd Excelsior erin slaagde om een 1e voldragen aanval bijeen te voetballen, het schot van Ignace werd echter vakkundig door  de thuisdoelman onschadelijk gemaakt. Naar het einde van de wedstrijd beperkte de thuisploeg zich tot het verdedigen van de voorsprong en Excelsior kon geen vuist meer maken. Er veranderde niets meer aan de score : eindstand 3-0.

MUIDE B – KFCE : 4 – 4

Excelsior heeft op het veld van Muide B na een doelpuntenrijke wedstrijd een gelijkspel behaald : het werd 4-4.
De wedstrijd begon gelijkopgaand met aan beide kanten nogal wat slordig spel waardoor aanvankelijk geen kansen bijeen gevoetbald werden.
Een 1e kans voor Ecelsior kwam er op het kwartier maar de poging van Ignace werd door de doelman gered en Ahmed trapte de rebound over.
In de 18e kwam Excelsior op voorsprong : een kopbal van Ignace werd afgeweerd maar Sander trapte de rebound binnen : 0-1.
Enkele minuten later kwam de thuisploeg al langszij, een schot week af op Jente en verdween in doel : 1-1 in de 25e minuut.
De thuisploeg kwam door dit doelpunt beter in de wedstrijd en kon met hun zaalvoetbaltalenten de geelzwarten meerdere malen in verlegenheid brengen. Excelsior bleef slordig spelen en kon niet meer voor gevaar zorgen.
In de 38e minuut kon de thuisploeg via een typische zaalvoetbalactie opnieuw scoren : 2-1, tevens de ruststand.
In het begin van de 2e helft bleef de thuisploeg op zijn enthousiasme van het einde van de 1e helft doorgaan. De 3-1 in de 48e minuut was daarvan het resultaat.
Enkele minuten later kon Ignace met een kopbal in de kruising milderen voor Excelsior : 3-2 in de 51e minuut.
Het spel van Excelsior verbeterde niet echt, goede balcontroles en deftige passes waren eerder uitzondering. De scheidsrechter deelde ook in de malaise en maakte af en toe toch wel dubieuze beslissingen, veelal niet in het voordeel van Excelsior.
In de 60e minuut kon de thuisploeg via een rechtstreeks vrije trap laag in het hoekje de score opdrijven : 4-2.
Excelsior was aangeslagen maar bleef toch proberen. Ook aan de overzijde kon de thuisploeg af en toe dreigen.
In de 75e minuut werd Excelsior een strafschop toegekend na handspel. Ignace benutte de strafschop : 4-3.
Excelsior bleef nu doordrukken en enkele minuten later werd Jeffrey in het strafschopsgebied onderuit gemaaid. De logische strafschop werd opnieuw door Ignace onberispelijk afgewerkt : 4-4 in de 80e minuut.
Excelsior kwam echter niet meer verder dan de gelijkmaker en zo werd de eindstand 4-4.

KFCE- DESTELBERGEN : 1 – 1

Excelsior heeft na een matige wedstrijd thuis tegen Destelbergen met een gelijkspel vrede moeten nemen.

Onze ploeg kwam het best uit de startblokken en na een tiental minuten kon de doelman van de bezoekers een mooie doorsteekpass van Ahmed op het laatste moment onschadelijk maken. De bezoekers konden vlug het evenwicht herstellen maar konden weinig gevaar creëren. De meeste en beste kansen waren voor de thuisploeg. Zo kwam Ignace in de 25ste minuut na een lange bal alleen voor de doelman maar raakte die niet voorbij. Even later kwam de bezoekende doelman gepast tussen op een kopbal van Ahmed na een vrijschop van Kenneth In de 33ste  minuut kwam Ignace net iets te laat om nog te kunnen inkoppen en in de 40ste minuut ging een schot van Seppe naast. Aan de overzijde konden de bezoekers weinig gevaar creëren. Ook al omdat ze steevast hun heil zochten in schoten van buiten het strafschopgebied, die daarenboven meestal de goede richting misten. Zo gingen we met brilscore de rust in.

Kort na de rust kreeg Ignace een mooie kans maar hij besloot naast. Aan de overzijde deed een bezoeker hem dit na. In de 56ste minuut werd Ahmed in het strafschopgebied neergehaald en de strafschop werd door Ignace keurig omgezet: 1-0. Daarna kwamen de bezoekers opzetten en de gelijkmaker in de 80ste minuut kwam zeker niet uit de lucht vallen. In een evenwichtig slotkwartier kon geen van beide elftallen nog scoren en zo eindigde de wedstrijd op een gelijkspel

VINKT – KFCE : 2 – 3

Excelsior heeft op het veld van hekkensluiter Vinkt B eindelijk nog eens een overwinning behaald : het won met 2-3.

de wedstrijd begon nochtans slecht voor Excelsior, reeds in de 1e minuut werd de bal tekort teruggespeeld en Joeri moest in de fout gaan. De logische strafschop werd feilloos afgewerkt : 1-0.  Excelsior reageerde meteen en in de daaropvolgende aanval was Ignace de thuisverdediging te snel af en hij trapte de bal overhoeks binnen : 1-1 in de 2e minuut. Excelsior bleef aanvallen en kon ook nog enkele kansen creëren, Ahmed kon alleen op doel af maar de balcontrole was onvoldoende en de kans was weg. Een kopbal Van Kenneth verdween net boven de deklat. In de 25e minuut kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong via een lucky goal waarbij de bal tussen een bos van benen werd getrapt en in doel verdween : 2-1.  Enkele minuten later kon Ignace zijn 2e van de avond scoren, na een voorzet vanop rechts trapte hij de bal in de draai tegen de netten : 2-2 in de 29e minuut. Verder in de 1e helft werden geen echte kansen meer gecreërd door beide ploegen en dus werd de rust bereikt met een 2-2 stand.

In de 2e helft had Excelsior het moeilijk om op het hard bevroren veld te blijven combineren. De thuisploeg speelde op enthousiasme en kreeg enkele kansen, vooral door foute inspeelpasses of gebrekkige controles van de Excelsior-spelers. Gelukkig voor Excelsior werden de kansen niet tussen de palen besloten, ofwel stond Joeri in de weg om het scoren te beletten. Naar het einde van de wedstrijd toe kon Excelsior toch terug de betere ploeg worden. In de 81e minuut kon Seppe met een kattepootje nog net zijn teen onder de bal steken en zo de thuisdoelman verschalken : 2-3. Daarna beperkte Excelsior zich enkel tot het verdedigen van de voorsprong. Het kwam niet meer in de problemen en zo werd de eindstand 2-3. Een overwinning waarin het geluk nu eens aan Excelsior-zijde stond.

KFCE – KAPRIJKE-BENTILLE : 1 – 1

Onze ploeg heeft na een degelijke wedstrijd tegen Kaprijke-Bentille op eigen veld een verdiend punt thuis gehouden.

De bezoekers gingen het best van start maar Excelsior kon gaandeweg het evenwicht herstellen. Kaprijke-Bentille pakte uit met goed verzorgd combinatiespel (iets wat onze ploeg minder goed lukte) en gevaarlijke dieptepassen. Niettemin was de eerste echte kans voor Excelsior. Op aangeven van Wesley kwam Seppe in de 17de minuut net iets te kort om de uitgekomen doelman te verschalken. In dezelfde minuut moest onze doelman Joeri hetzelfde doen als zijn collega. In de 23ste minuut kwam een bezoeker na een mooie dieptepass alleen voor Joeri en laatstgenoemde was kansloos: 0-1. Het spel ging over en weer en na opnieuw een goede tussenkomst van onze doelman werd gefloten voor de rust met een niet-onverdiende voorsprong voor de bezoekers.

De tweede helft was nauwelijks begonnen wanneer Ahmed, die kort vóór de rust de gekwetste Matthijs was komen vervangen, afgezonderd voor de bezoekende doelman verscheen en de klus met een mooie lob afrondde. De ploegen hielden verder elkaar in evenwicht met kansen voor Excelsior via Maxime en Ignace. Zo kreeg Ignace in het slotkwartier geheel vrijstaand de bal in de voeten maar hij reageerde niet alert genoeg en verloor de controle over de bal vooraleer hij kon uithalen. Anderzijds hadden we het geluk aan onze kant wanneer een bal via de paal nog vóór de lijn kon worden weggewerkt. Er werd verder niet meer gescoord en zo haalde onze ploeg een verdiend punt.

OOSTAKKER – KFCE : 3 – 0

Excelsior heeft zijn 1e wedstrijd van het nieuwe jaar niet met puntengewin kunnen afsluiten. het verloor op het veld van leider Oostakker met de zware 3-0 cijfers.

De wedstrijd startte voor beide ploegen met veel snelheid. Beide ploegen probeerden goed voetbal te brengen. In het 1e kwartier werden langs beide zijden geen kansen genoteerd.

In de 17e minuut was de 1e grote kans voor Excelsior. Jeffrey zette zich goed door op rechts maar zijn voorzet werd aan de 2e paal door Thibault te wild overgeknald. Enkele minuten later kon Jeffrey zich nog eens doorzetten. Zijn harde voorzet week lichtjes af waardoor Seppe de bal onvoldoende richting kon geven en de bal overkopte ipv in doel.Oostakker kon daar aanvankelijk niet veel tegenover zetten. Na een (te) licht gefloten vrije trap op de hoek van het strafschopsgebied kon de thuisploeg toch scoren, aan de 2e paal werd de bal binnengekopt : 1-0 in de 27e minuut.Na de openingstreffer werden nog enkele goede kansen aan beide zijden genoteerd, maar telkens stonden de doelmannen paraat.Net voor het rustsignaal lanceerde de thuisploeg een snelle tegenaanval waarop de Excelsior-verdediging onvoldoende snel reageerde en de voorzet vanop rechts werd aan de 2e paal binnengelopen : 2-0, tevens de ruststand.

Net na de rust kon de thuisploeg via een ingestudeerde nummertje op hoekschop nogmaals scoren : 3-0. Hierdoor was de veer bij Excelsior toch wel wat gebroken. De thuisploeg kon verder domineren maar Joeri stond paraat om verdere doelpunten te voorkomen. Excelsior bleef met heel veel inzet spelen. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Excelsior terug beter voor de dag. Doelrijpe schoten van Ahmed, Kenneth en Matthijs werden echter zorgvuldig door de thuisdoelman afgeweerd waardoor Excelsior geen verdiend doelpunt kon scoren. Zo werd afgefloten met een 3-0 eindstand.

Het verhaal van het ganse seizoen blijft verdergaan… we hebben teveel kansen nodig om te scoren… Als de kansen in de 1e helft benut waren geweest, was waarschijnlijk een andere uitslag mogelijk

KFCE – VV9000 GENT : 2 – 2

Na de 6-1 nederlaag in de heenronde en de matige resultaten van onze ploeg, waren de verwachtingen voor de thuiswedstrijd tegen VV 9000 Gent niet hooggespannen. Excelsior speelde echter een knappe eerste helft maar zag  in een veel mindere tweede helft de bezoekers nog  op gelijke hoogte komen.

Onze ploeg speelde een zeer goede eerste helft. De meeste duels werden gewonnen, er werd goed gecombineerd, er werden heel wat kansen gecreëerd en er werd tweemaal gescoord. In de 13de minuut kwam Excelsior op voorsprong. Na een goede aanval op rechts rondde Ignace goed af: 1-0. Onze ploeg dreigde vooral van op de rechterflank met Lode en Marnix als twee snedige flankspelers. Enkele minuten na het eerste doelpunt bediende Lode opnieuw Ignace maar laatstgenoemde schoot de bal hoog over. In de 20ste minuut scoorde Kenneth via een afgeweken bal en de staak de 2-0. Daarna waren er nog doelkansen en dat was ook de verdienste van een goed  spelende Kenneth en een alomtegenwoordige Seppe. In het slotkwartier van de eerste helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en bij een geharrewar in het strafschopgebied kreeg een bezoeker de bal in de voeten en hij kon de bal binnen duwen. Zo eindigde de eerste helft met een 2-1 score.

Een totaal ander beeld in de tweede helft. Nu domineerden de bezoekers en onze ploeg moest vooral verdedigen. Nadat onze doelman rond het uur tot tweemaal kort na elkaar zijn ploeg overeind had gehouden, moest hij zich toch gewonnen geven: 2-2. Onze ploeg rechtte  de rug en ging voor de overwinning. Lode en Seppe waren de blikvangers in het slotkwartier. Eerst was het Lode die Seppe tweemaal op rij bediende. Eerst schoot Seppe de bal tegen de doelman aan en zijn tweede poging ging hoog over. Zo verzuimde Seppe als uitblinker met een doelpunt de kers op de taart te zetten. In de 80ste minuut waren de rollen omgekeerd: Seppe bediende Lode met een mooie steekpass binnendoor en Lode liet de kans niet liggen. Helaas werd het doelpunt onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de slotminuut ging een kopbal van de bezoekers juist naast en eindigde de wedstrijd met een gelijkspel

OOIDONCK LEERNE – KFCE : 3 – 3

Excelsior heeft op het veld van Ooidonck Leerne voor de 1e keer dit seizoen gelijkgespeeld : het werd 3-3.
Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis en als eerbetoon aan onze overleden erevoorzitter Oswald De Munter.
De 1e grote kans was voor Excelsior. in de 5e minuut kon Jeffrey zich goed doorzetten, hij kwam alleen voor de doelman, omspeelde die ook maar trapte dan de bal naast het lege doel.
De thuisploeg kon – geholpen door de weersomstandigheden (vooral windvoordeel) – ook enkele keren gevaarlijk zijn. excelsior slaagde er moeilijk in om de bal in de ploeg te houden.
In de 20e minuut werd Jeffrey in het strafschopsgebied onderuit getackeld maar de scheidsrechter zag er geen fout in. Aan de overzijde moest Joeri alert blijven bij de aanvallen van de thuisploeg.
Een goede kopbal van Kenneth op voorzet van Dio werd door de thuisdoelman mooi uit doel gehouden.
In de 35e minuut kon Seppe zijn voet onvoldoende goed tegen de bal plaatsen om een voorzet van Maxime binnen de duwen, de bal ging aan de verkeerde kant van de paal buiten.
Zoals zo vaak in het voetbal is het zo dat als je de kansen niet afmaakt dat je het deksel op de neus krijgt. Dit was hier ook het geval, bij de tegenaanval was de Excelsior-verdediging onvoldoende scherp en kon de 1-0 binnengetrapt worden.
Net voor rust kon Seppe dan toch scoren na een misverstand in de thuisverdediging : 1-1, ook de ruststand.
De thuisploeg kwam na de rust het beste uit de kleedkamer. In de 51e minuut kon te makkelijk de 2-1 gescoord worden, opnieuw was de Excelsior-verdediging te onzeker.
Enkele minuten later kon Excelsior een mooie aanval succesvol van op rechts afronden, de voorzet van Lode werd door Ignace over de doelman binnen gekopt : 2-2 in de 61e minuut.
Sommige Excelsior-spelers bleven onzeker en als het ware met schrik spelen. Goede controles en passes waren eerder uitzondering dan regel, waardoor geen goede aanvallen konden bijeen gevoetbald worden. De thuisploeg bleef gevaarlijk tegenprikken en dat resulteerde in de 77e minuut in een doelpunt, de bal werd door een bos van benen binnen geknald : 3-2.
Excelsior was niet van plan om het hierbij de laten en begon aan een slotoffensief. Een schot van Tim werd door de doelman onschadelijk gemaakt, Lennert trapte een goede kans te onbesuisd over.
In de 88e minuut kon Excelsior dan toch gelijkmaken, op een hoekschop kon Lennert de bal binnen tikken : 3-3.
Net voor affluiten werd Jeffrey overduidelijk gehaakt in het strafschopgebied maar de scheidsrechter zag er onbegrijpelijk een schwalbe in en gaf Jeffrey geel. Een anders zeer rustige Jeffrey was hiervoor zo kwaad en gefrustreerd dat hij in de volgende discussie een 2e gele kaart kreeg en dus uitgesloten werd.
De wedstrijd eindigde dus op 3-3.
Zoals zo vaak al dit seizoen kan hetzelfde herhaald worden. Excelsior mist te veel kansen en krijgt te makkelijk doelpunten binnen om eenvoudig te kunnen winnen. Als dan ook het geluk of de scheidsrechter tegen zitten is het helemaal moeilijk. Het positieve is wel dat we 3x een achterstand ombogen en dat er nog steeds kansen gecreëerd worden en met inzet gespeeld wordt. met z’n allen blijven samenwerken blijft de boodschap.

KFCE – LOTENHULLE : 0 – 2

In de thuiswedstrijd tegen Lotenhulle verzuimde onze ploeg in de eerste helft om aan de rust op voorsprong te komen en dat brak in de tweede helft zuur op. De bezoekers slaagden er dan wel in te scoren en een 0-2 overwinning  te behalen.

Na een gelijk opgaande eerste halfuur van de wedstrijd was er nauwelijks iets noemenswaardig gebeurd en hadden we ook nog niets genoteerd. In het laatste kwartier van de eerste helft wam er wat meer animo in de wedstrijd. Het begon met een goed genomen vrijschop van Seppe in de 30ste minuut die de bezoekende doelman moest lossen maar een paar van onze spelers kwamen net te laat om in de rebound te kunnen scoren. Even later schoot Kenneth een knappe verre bal tegen de deklat. Kort vóór de rust kwam Lennert oog in oog met de doelman maar hij kon het niet afmaken. Met een 0-0 aan de rust moesten de bezoekers best tevreden zijn.

In de tweede helft moest Excelsior veelal het initiatief aan de bezoekers laten. Onze ploeg kon de bezoekende keeper nog amper bedreigen terwijl aan de overkant Lotenhulle vooral van op de linkerflank wel voor gevaar zorgde. In de 60ste minuut konden de bezoekers na enkele afgeblokte pogingen dan toch de openingstreffer binnen schieten. Een tiental minuten later mikte een bezoekende voorspeler na een verre uittrap van zijn doelman nipt naast en in de 76ste minuut nam Lotenhulle een definitieve optie op de overwinning. Onze ploeg kon geen vuist meer maken en zo eindigde de wedstrijd op 0-2.

KNESSELARE – KFCE : 1 – 0

Excelsior heeft op het veld van leider Knesselare een goede wedstrijd gespeeld maar verloor uiteindelijk via een discutapele strafschop met het kleinste verschil : 1-0.

De wedstrijd begon gelijkopgaand en met veel middenveldspel. Beide ploegen waren mekaar aan het aftasten zodat aanvankelijk langs beide zijden geen kansen konden afgedwongen worden. De 1e goede kans was voor Excelsior in de 28e minuut. Na goed doorzetten van Seppe werd Jeffrey alleen weggestuurd maar hij aarzelde te lang om te trappen waardoor de kans weg was. De leider kon voetballend geen kansen afdwingen, op stilliggende fases konden ze toch dreigen. In de 34e minuut moest Joeri goed tussenkomen om een vrije trap onschadelijk te maken. Kort daarna kon Excelsior nog eens gevaarlijk zijn, het schot van Ignace werd door de thuisdoelman gered en in de rebound was Jeffrey te onzorgvuldig om te scoren. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Excelsior kwam zeer goed uit de kleedkamer en versierde al direct een paar kansen. Het Schot van Maxime werd in extremis door de doelman uit de hoek gehaald en Lennert trapte over de bal na een voorzet van Seppe. In de 66e minuut belandde de bal na een schermutseling al of niet op de arm van Maxime, de scheidsrechter besliste na een 10-tal seconden (tussenkomst van de VAR?:-)) om een strafschop voor de thuisploeg te geven. Die werd onhoudbaar in de hoek getrapt : 1-0. Excelsior moest eventjes herstellen van deze opdoffer. Excelsior probeerde daarna nog een slotoffensief. Dat resulteerde in enkele goede schoten van o.a. Jeffrey en Kenneth, maar telkens stond de thuisdoelman in de weg, een kopbal van Jente ging nog net naast. Aan de overzijde besloot de Knesselare-spits de nagenoeg enige kans voorlangs. Scoren lukte voor beide ploegen niet meer en de eindstand bleef dus 1-0. Excelsior verdiende op basis van het spel en de kansen meer.

Jammer dat enkele spelers de handdoek gooien als ze niet in de ploeg staan, hard werken en een positieve ingesteldheid zou beter zijn…

KFCE – AVRASYA  GENT : 4 – 2

Na het teleurstellende resultaat van vorige week stond onze ploeg bij de supporters in het krijt. Trainer Nico koos  in de thuiswedstrijd tegen Avrasya voor de jeugd en die zorgde mede voor een fel bevochten 4-2 overwinning.

De wedstrijd was amper vijf minuten oud wanneer Marco na hoekschop de bal in één tijd binnen schoot. Een uitstekende start voor onze ploeg. Excelsior zorgde voor het meeste gevaar van op de rechterflank waar vooral Jeffrey zich met snedige acties in de kijker speelde. Op één van zijn acties moest in de 24ste minuut de bezoekende doelman met een voetveeg zijn ploeg voor een tweede doelpunt behoeden. Aan de overzijde probeerden de bezoekers vooral met schoten van buiten de rechthoek onze doelman te bedreigen maar zonder resultaat. In de 30ste minuut schoot Lennert de bal naast en nog vóór het einde van de eerste helft maakte Thibault er 2-0 van. Met die score werd de rust in gegaan na een evenwichtige eerste helft zodat onze ploeg met die ruststand best tevreden mocht zijn.

Kort na de rust kopte Seppe de geruststellende derde treffer tegen de netten maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een voorafgaande fout. In de 55ste minuut lukten de bezoekers de aansluitingstreffer na strafschop. In de 65ste minuut trof Jeffrey na een persoonlijke actie de deklat en de goed gevolgde Lennert rondde mooi af. De bezoekers bleven echter aandringen en kwamen in de 72ste minuut opnieuw dichterbij. Even later misten ze zelfs een unieke kans voor de gelijkmaker. Onze verdediging leek door haar beste krachten heen maar gelukkig was er Seppe om een handje toe te steken en was er vooraan Lennert om met zijn tweede doelpunt de overwinning voor zijn ploeg veilig te stellen.

JAGO ST AMANDSBERG – KFCE : 3 – 2

In een voetbalwedstrijd moet je (minstens een deel van) de kansen afmaken om aanspraak te kunnen maken op een overwinning. Excelsior is hierin niet geslaagd en verloor op het veld van Jago Sint-Amandsberg met 3-2.

Excelsior begon gretig aan de wedstrijd en dat resulteerde al direct in enkele kleine kansen. Ignace en Jeffrey konden onvoldoende krachtig koppen om succesvol te zijn.In de 8e minuut was het wel raak. Lennert werd op snelheid diep gestuurd en hij besloot mooi naast de keeper in doel : 0-1.Excelsior bleef goede aanvallen opzetten en werd daar ook voor beloond in de 12e minuut. Jeffrey kon zich op links doorzetten en  zijn laterale voorzet werd aan de 2e paal door Lode binnengetrapt : 0-2.In de 22e minuut kwam Jeroen na een onschuldig duel slecht neer en moest hij de strijd staken. Bij onderzoek in het ziekenhuis werd een breuk van het spaakbeen vastgesteld. Jeroen zal zo niet meer inzetbaar zijn tot nieuwjaar vermoedelijk; We wensen Jeroen alvast een spoedig en volledig herstel toe.Het uitvallen van Jeroen bleek bij de andere spelers toch wel indruk gemaakt te hebben want het spel van Excelsior verwaterde snel. In de 31e minuut kon Jago de aansluitingstreffer maken nadat er te laks werd verdedigd bij een hoekschop : 1-2. De rest van de 1e helft verliep verder evenwichtig zonder kansen voor beide ploegen.

In het begin van de 2e helft was de Excelsior verdediging onvoldoende attent en met 1 doorsteekpas verscheen de Jago-spits voor Joeri, die hij simpel omspeelde en de gelijkmaker kon binnenduwen : 2-2 in de 48e minuut. Daarna kon Excelsior enkele open kansen creëren maar telkens was de afwerking ondermaats. Ignace, Jeffrey, Seppe , Kenneth, allemaal hadden ze één of meer open kansen om te scoren maar het lukte niet. Bij een schaarse tegenaanval kon alweer met één doorsteekpas de Jago-spits alleen op doel afgaan en makkelijk scoren : 3-2. Daarna kon Excelsior nog enkele open kansen creëren maar scoren lukte niet meer. Excelsior verloor dus met 3-2, maar had het zijn kansen afgemaakt dan was een ruime overwinning zeker mogelijk.

KFCE – AKKERS MIDDELBURG :  4 – 3

Excelsior heeft in de derby met Akkers-Middelburg de drie punten kunnen thuis houden. In een furieus eerste kwartier en een denderend slotkwartier scoorde onze ploeg telkens tweemaal en dat was voldoende voor de 4-3 overwinning.

Er was amper 2 minuten gespeeld wanneer Ignace de openingstreffer lukte. Enkele minuten later was er een kans voor Maxime maar zijn schot ging naast. In de 13de minuut profiteerde  Ignace van een misverstand in de bezoekende verdediging om er 2-0 van te maken. Het spel ging gelijk op en in de 18de minuut scoorden de bezoekers ne een snelle tegenaanval de aansluitingstreffer. Enkele minuten later konden de bezoekers na een strafschop de gelijkmaker scoren: 2-2. Kort vóór de rust ontsnapte Excelsior aan een derde treffer en zo werd de rust met 2-2 bereikt.

Onze ploeg zorgde na de rust voor het eerste gevaar: Ignace haalde zwaar uit maar kon de bezoekende doelman niet verschalken. Enkele minuten later klommen de bezoekers na hoekschop op voorsprong. In de 63ste minuut miste een bezoeker een open kans en zo de mogelijkheid om de wedstrijd misschien een beslissende wending te geven. In de 70ste minuut kopte Jeroen na een vrijschop de gelijkmaker binnen. Daarna kwamen er nog kansen voor onze ploeg. Zo schoot Lode na een persoonlijke rush de bal net over de deklat. Niet getreurd want in de 89ste minuut nam Jeroen een laterale voorzet in één tijd op de slof en bezorgde zo zijn ploeg de overwinning. Een deugddoende overwinning en het bewijs dat onze ploeg een betere plaats verdiend in de huidige rangschikking.

DE PINTE – KFCE : 2 – 0

Excelsior is er niet in geslaagd om door te gaan op de positieve balans van vorige week, het verloor op het veld van De Pinte met 2-0.

In het begin van de wedstrijd was er veel middenveldspel en was het voor beide ploegen een beetje aftasten. De grootte van het veld was geen voordeel voor Excelsior. Op het kwartier kon Excelsior zijn 1e kansen bijeenvoetballen maar Seppe en Jeffrey konden net niet succesvol besluiten. En in plaats van de 0-1 was de 1e scherpe tegenaanval van de thuisploeg wel succesvol, de Excelsior verdediging werd snel uitgespeeld en de thuisspits kon de bal makkelijk naast Joeri binnen schuiven : 1-0 in de 16e minuut. Excelsior was niet aangeslagen van dit tegendoelpunt en ging voluit op zoek naar een doelpunt. Op een paar minuten tijd waren er zeer goede kansen voor Ahmed en Jeffrey maar telkens was  de thuisdoelman paraat om de gemaakte doelpunten tegen te houden. Waren deze kansen binnen gegaan was de wedstrijd ongetwijfeld anders  verlopen. Naar het einde van de 1e helft toe kwam de thuisploeg meer in het spel, Joeri moest gepast tussenbeide komen om een 2e doelpunt te voorkomen. Zo werd de rust met 1-0 bereikt.

De 2e helft startte voor Excelsior met een misverstand tussen Joeri en Karel, de thuisspits zat er snel tussen en kon de bal via de lat binnenkoppen : 2-0, een koude douche voor Excelsior. Excelsior was door dit 2e tegendoelpunt toch wat aangeslagen en slaagde er niet meer in om te dreigen. De ruimtes op het grote veld werden groter en vooral de thuisploeg kon daar beter mee omspringen. Ze konden ook enkele goede kansen afdwingen maar telkens stond Joeri in de weg om een grotere achterstand voor Excelsior te voorkomen. Van Excelsior-kant kon verder in de 2e helft geen doelrijpe kans meer genoteerd worden. Zo werd de wedstrijd afgefloten met een 2-0 eindstand.

Had Excelsior de kansen in de 1e helft afgewerkt dan was er waarschijnlijk wel een ander wedstrijdverloop, maar op basis van vooral de 2e helft was de overwinning van de thuisploeg verdiend. Volgende week wacht ons de derby thuis tegen Akkers Middelburg. Daarvoor zullen spelers en staf zich ongetwijfeld meer dan dubbel plooien om een gunstig resultaat te halen!

KFCE – ZAFFELARE B : 1 – 0

Excelsior heeft zijn 2e overwinning van het seizoen kunnen pakken, het won thuis tegen Zaffelare B met 1-0.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van bestuurslid Edgard De Jaeger, aan de familie en naasten willen wij onze oprechte deelneming betuigen!

Excelsior startte gretig aan de wedstrijd. Na 6 minuten verkeek de Zaffelare-verdediging zich gedeeltelijk op een hoge bal die op het lichaam / arm van een verdediger kwam. De scheidsrechter besloot hiervoor een strafschop te fluiten. Ignace benutte deze licht toegekende strafschop : 1-0.

Verder in de 1e helft was er veel middenveldspel, de wedstrijd verliep gelijkopgaand. Aan beide kanten konden de doelmannen nagenoeg werkloos toekijken. Geen van beide ploegen kon nog uitgespeelde kansen bijeen voetballen. de gevaarlijkste fase voor Excelsior was net voor de rust maar Ahmed kon onvoldoende kracht zetten op zijn kopbal om gevaarlijk te zijn. Zo werd de rust met een 1-0 stand bereikt.

Excelsior begon de 2e helft zeer gedreven en gedisciplineerd, de onderlinge coaching verliep zeer goed. Er werd ook geprobeerd om goed voetbal te brengen en dat lukte bij momenten vrij aardig. Enkel bij de laatste pass of bij de afwerking ontbrak de nodige rust en koelbloedigheid om te kunnen scoren. Jeroen en Ignace kwamen nog het dichtst bij een doelpunt.

Aan de overzijde was onze doelman Joeri ook alert op een paar schaars tegenprikken van de bezoekers en kwam hij gepast tussen om de gelijkmaker te voorkomen.

Naarmate de wedstrijd vorderde sloop er toch wat zenuwachtigheid in het spel van Excelsior. De inzet en discipline bleven echter groot. Mede daardoor konden de bezoekers in het slot van de wedstrijd niet meer dreigen en was de overwinning een feit.

Excelsior won met het kleinste verschil en kon de overwinning opdragen aan Edgard. Proficiat aan spelers en staf!

KFCE – Muide B : 4 – 5

In voetbal tellen alleen de doelpunten. De thuiswedstrijd van onze ploeg tegen Muide B was daar een perfecte illustratie van. Vooraan te veel kansen laten liggen (alhoewel vier doelpunten moeten volstaan om thuis een wedstrijd te winnen) en achteraan de doelkansen gemakkelijk weggeven is een uitstekend recept om een wedstrijd te verliezen. En zo gebeurde het: een 4-5 nederlaag.

Na 10 minuten zette Ahmed de bal voor doel waar Ignace een duel met de doelman won en Lode de bal maar voor het binnentrappen had: 1-0. Even later trof Seppe de deklat opnieuw op aangeven van Ahmed. In de 16de minuut kopte Ahmed zelf de bal naast het doel en in de 25ste minuut werd Maxime gestuit door de doelman. Daarna miste Ignace  van dichtbij, terwijl enkele minuten later de eerste gevaarlijke aanval van de bezoekers goed was voor de gelijkmaker: 1-1 i.p.v. 3-0. Tot overmaat van ramp scoorden de bezoekers kort vóór de rust nog een tweede keer: 1-2.

In het eerste kwartier van de tweede helft liet onze verdediging in een tijdspanne van twee minuten zich even veel keer gemakkelijk in de luren leggen: 1-4.  De wedstrijd leek gespeeld maar onze ploeg kwam via Ignace nog terug tot 3-4. Met nog een kwartier te gaan leek alles nog mogelijk maar helaas, na balverlies in de buurt van de grote rechthoek kwam de bal in de voeten van een bezoeker, die het geschenk in dank aannam. Met een penalty in de slotfase maakte Ignace zijn hattrick vol maar voor de ploeg was dat een pleister op een houten been.

VS Destelbergen – KFCE : 2 – 1

Excelsior heeft de positieve lijn van het laatste half uur van de wedstrijd van vorige week niet kunnen doortrekken. Het verloor op het veld van Destelbergen met 2-1

Excelsior begon goed aan de wedstrijd en speelde het 1e half uur dominant, zonder grote doelrijpe kansen bijeen te voetballen. Een gekruist schot van Ignace werd door de thuisdoelman weggebokst. In de 40e minuut miste Excelsior een unieke kans om op voorsprong te komen. In de zelfde actie besloten zowel Ahmed als Ignace op de paal.

Net voor de rust kon Destelbergen uit het niets scoren, een afvallende bal werd overhoeks via de paal binnen getrapt : 1-0.

Na de rust was Excelsior toch wel aangeslagen van deze opdoffer en het slaagde er niet meer in om zijn wil op te dringen. Na onnodig balverlies in het middenveld kon de spits van Destelbergen alleen op Giani afgaan en hij werkte beheerst af : 2-0.

Nog meer dan ervoor gingen de kopjes bij de Excelsior-spelers omlaag en ze slaagden er niet meer in om goed voetbal te brengen of kansen te creëren.  Opnieuw was het alsof ze schrik hadden voor een verkeerde pass of controle.

In de 70e minuut kon Marco via een verre trap de aansluitingstreffer over de keeper in doel mikken : 2-1.

Wie dacht dat dit een sein was om er nog eens voluit voor te gaan kwam bedrogen uit. Het spelniveau en de gedrevenheid bij Excelsior bleef op een laag pitje. Ignace kreeg nog een kopbalkans maar hij besloot te zwak naast.

Destelbergen beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en drong niet verder aan. Ook Excelsior kwam niet meer tot verdere kansen en dus werd de eindstand 2-1.

Alweer een zuur verlies voor Excelsior. De spelers kijken best eens ieder voor zich in de spiegel en proberen met keihard samenwerken er weer bovenop te komen…

KFCE – Vinkt B : 3 – 0

Voor een handvol toeschouwers moest onze ploeg in de thuiswedstrijd tegen Vinkt B op zoek naar de eerste punten. Na de hoopgevende prestatie van vorige week leek de hoop op winst toch heel reëel.

In een evenwichtige eerste helft met slordig spel kon geen van beide ploegen scoren. Daarvoor waren de kansen te schaars. In de 25ste minuut kon Ignace de bal van een bezoekende verdediger ontfutselen. Hij speelde de bal door aan Ahmed maar deze wist met de bal geen raad. Na een mooie redding van onze doelman in de 30ste minuut, schoot in de 40ste minuut Seppe de bal hoog over en hij besloot enkele minuten later hard op de doelman. Zo werd de rust bereikt met 0-0. Sprekender kon de stand niet zijn.

In de 50ste minuut kwam Jeffrey na een mooie aanval in schietpositie maar hij besloot onbesuisd naast. In de 75ste minuut loste de bezoekende doelman een hard schot van Kenneth en Ignace scoorde in de rebound: 1-0. Onze ploeg leek meteen bevrijd. In de 78ste minuut scoorde Ahmed met een mooie lob een tweede treffer: 2-0. De bezoekende doelman moest zijn ploeg op pogingen van Seppe en Ignace voor erger behoeden. In de 88ste minuut moest hij zich toch nog een keer gewonnen geven nadat Gauthier op aangeven van Maxime voor de 3-0 zorgde. Ten slotte toch een verdiende zege na een matige wedstrijd met een slordige eerste helft en een goed slotkwartier. Maar: eind goed, al goed.

Kaprijke-Bentille – KFCE : 1 – 0

Excelsior heeft ook zijn 3e wedstrijd van het seizoen niet met een gunstig resultaat kunnen afsluiten, het verloor op het veld van Kaprijke-Bentille met het kleinste verschil : 1-0.

Excelsior begon nochtans goed aan de wedstrijd en speelde dominant. Kaprijke kwam er niet aan te passen. Grote doelrijpe kansen voor Excelsior waren er evenwel niet.

Bij de 1e aanval (eigenlijk geen aanval) van Kaprijke verkeer onze doelman Joeri zich op de verre lange bal en kon de Kaprijke-spits net voor Joeri de bal met het hoofd binnenkoppen : 1-0 in de 15e minuut.

Excelsior was door dit tegendoelpunt een beetje van slag en slaagde er niet meer echt in om goede aanvallen op te zetten. De Excelsior-spelers acteerden zenuwachtig en met onvoldoende vertrouwen om goede acties op te zetten.

Ook Kaprijke was niet meer gevaarlijk in de verdere 1e helft. Zo werd de rust bereikt met 1-0.

In de 2e helft startte Excelsior opnieuw gedreven en dat resulteerde al snel in een halve kans voor Seppe, maar de bal ging voorlangs buiten. Excelsior bleef voetballend de bovenhand houden van Kaprijke maar opnieuw waren de passing en de controles onvoldoende zuiver.

In de 62e minuut besloot Ahmed een vrije trap met een halve omhaal op de paal, in de scrimmage bij de rebound kon Lode de bal niet over de lijn duwen, een unieke kans op de gelijkmaker gemist.

Kaprijke was niet meer gevaarlijk en beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong, met alle mogelijke middelen. In de 77e minuut werd een mogelijks goede aanval van Excelsior door de scheidsrechter afgebroken omdat een Kaprijke-speler te veel commentaar had gegeven, deze speler kreeg een 2e gele kaart en dus moest Kaprijke met 10 man verder. Nog meer dan ervoor werd op verschillende manieren tijd gewonnen, zonder tussenkomst van de scheidsrechter.

Diezelfde scheidsrechter liet in de 80e minuut een duidelijke strafschopfout op Maxim onbestraft, waardoor de kans op een doelpunt weg was.

Excelsior probeerde nog aan te dringen, maar kon geen openingen in Kaprijke afweer meer vinden.

Zo werd de ruststand tevens de eindstand : 1-0. Op basis van de kansen en het dominante spel in het begin van beide helften was een gelijkspel minstens verdiend geweest.

KFCE – Oostakker : 1 – 5

Na de zware nederlaag op de openingsdag was het voor de supporters bang uitkijken naar de prestatie van onze ploeg in de eerste thuiswedstrijd. Uiteindelijk werd het een ontgoocheling. Excelsior speelde met een onzekere verdediging, die geen weet wist met de snelle voorspelers van de bezoekers. Het middenveld was onzichtbaar en de voorspelers besluiteloos. Alleen onze doelman kon zich in de gunst spelen van onze supporters.

Het begon nochtans uitstekend wanneer in de 5de minuut Ahmed kon scoren op een laterale voorzet van Maxime. De vreugde was echter van korte duur want amper enkele minuten later kwamen de bezoekers na strafschop op gelijke hoogte. In de 20ste minuut kon de bezoekende doelman redding brengen na een vrijschop van Ahmed. Met een vrijschop, na een overbodige fout net buiten het strafschopgebied, kwamen de bezoekers op voorsprong: 1-2. En dat was ook de ruststand.

Nadat in het begin van de tweede helft onze doelman met enkele puike reddingen de kloof kon behouden, gaf onze verdediging na lullig uitverdedigen een derde doelpunt weg. Daarmee was, gelet op het overwicht van Oostakker, de wedstrijd gespeeld. Nadat Seppe nog een kans op de doelman had geschoten, konden de bezoekers de kloof verder uitdiepen. Voor onze ploeg lijkt de tijd rijp voor een grondige evaluatie.

VV9000 Gent – KFCE : 6 – 1

geen verslag beschikbaar